Polisi Privasi

dasar polisi privasi

Dasar Privasi semakanmaklumat.com

Kami di semakanmaklumat.com mengutamakan privasi dan keselamatan maklumat pengunjung laman web kami. Dasar privasi ini menerangkan bagaimana kami mengumpul, menggunakan dan melindungi maklumat peribadi anda semasa menggunakan laman web kami. Dalam kenyataan ini, “kami”, “kita” atau “semakanmaklumat.com” merujuk kepada pemilik dan pengendali laman web ini.

Maklumat yang Kami Kumpul

Kami mungkin mengumpul maklumat peribadi anda seperti nama, alamat e-mel, dan alamat IP semasa anda mengisi borang hubungi kami, memberikan komen atau kritikan di laman web kami, atau mendaftar untuk menerima buletin kami.

Kami juga mungkin mengumpul maklumat bukan peribadi seperti jenis perkakasan dan perisian yang anda gunakan untuk mengakses laman web kami, jenis pelayar yang digunakan, halaman yang diakses dan waktu akses. Kami menggunakan maklumat ini untuk tujuan analisis statistik dan untuk memperbaiki pengalaman pengguna di laman web kami.

Kami menggunakan kuki (cookies) untuk mengumpul maklumat mengenai pilihan anda dan sejarah lawatan anda ke laman web kami. Anda boleh menyahaktif kuki pada pelayar anda jika anda tidak mahu kami mengumpul maklumat ini.

Penggunaan Maklumat

Kami menggunakan maklumat peribadi anda untuk memproses permintaan anda dan memberikan maklumat terkini tentang produk dan perkhidmatan kami yang mungkin menarik minat anda. Kami juga boleh menggunakan maklumat ini untuk menghubungi anda mengenai tawaran istimewa, kemaskini dan promosi lain.

Kami tidak akan berkongsi maklumat peribadi anda dengan pihak ketiga kecuali diperlukan untuk memproses permintaan anda atau untuk mematuhi undang-undang yang berkaitan.

Keselamatan Maklumat

Kami mengutamakan keselamatan maklumat peribadi anda dan mengambil tindakan yang munasabah untuk melindungi daripada akses atau penggunaan yang tidak dibenarkan. Kami juga mengambil tindakan yang sesuai untuk melindungi maklumat peribadi anda semasa mengumpulkannya dan semasa menyimpannya.

Perubahan Dasar Privasi

Kami boleh mengubah dasar privasi kami dari semasa ke semasa. Setiap perubahan akan dipaparkan di laman web ini dan akan berkuat kuasa pada tarikh yang dinyatakan.

Hubungi Kami

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan atau komen mengenai dasar privasi kami, sila hubungi kami melalui e-mel di admin@semakanmaklumat.com.